دو اردوگاه و جریان سیاسی کشور برای اینکه بتوانند اکثریت خود را در مجلس آینده تثبیت کنند، نیاز به دور دوم انتخابات دارند.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره خبرگان رهبری در پایان سال 94 و با مشارکت 62 درصدی مردم انجام شد و در این انتخابات نیز به مانند سایر انتخاباتها، رقابت گستردهای در میان نامزدین شکل گرفت. البته در این انتخابات مفهوم دیگری در انتخابات با عنوان جنگ لیستها نیز رخ داد. به این معنا که مردم در شهرهای بزرگ بیشتر به لیستها رای داند تا به نامزدهای بیرون از لیست گرایش نشان دهند.
یکی از موضوعات اساسی در بعد از انتخابات 7 اسفند سال گذشته ادعای پیروزی در میان دو اردوگاه اصولگرا و اصلاح طلب بود. به گونهای که اصلاحطلبان و همچنین اصولگرایان معتقد بودند که اکثریت کرسیهای مجلس دهم را به خود اختصاص دادهاند و توانستهاند اکثریت مجلس را به دست آورند. البته هرکدام از آنها نیز برای ادعای خودشان استدلالهای مخصوص به خودشان را داشتند.
به هرحال اصلاح طلبان با اشاره به نتایج انتخابات در شهرهای بزرگ از جمله تهران معتقد بودند که اصلاح طلبان توانستهاند اکثریت مجلس را به دست آورند و اصولگراها نیز با اشاره به نتایج انتخابات در شهرهای کوچکتر معتقد بودند که اکثریت متعلق به آنهاست.
با نگاهی به نتایج نهایی انتخابات نشان میدهد که برخلاف مجالس گذشته که تقریبا یکی از جناحهای کشور اکثریت مجلس را در دست داشته است، این بار اگر فراکسیون اکثریتی هم شکل بگیرد بسیار شکننده خواهد بود.
با این حال دو اردوگاه و جریان سیاسی کشور برای اینکه بتوانند اکثریت خود را تثبیت کنند نیاز به دور دوم انتخابات دارند. به همین دلیل است که با نزدیک شدن به ماه دوم سال و آغاز دور دوم انتخابات دوباره زمزمههای انتخابات بیشتر شده است.
هم اصولگرایان و هم اصلاحطلبان درصدد هستند با حضور حداکثری خود بتوانند نتایج انتخابات را به نفع خود رقم بزنند. چرا که مرحله دوم انتخابات رقم زننده بسیاری از موضوعات است. مرحله دوم به نوعی سرنوشت اکثریت و رئیس مجلس آینده و هیات رئیسه را مشخص خواهد کرد.
انتخابات مرحله دوم در 21 استان و برای 69 کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی دوره دهم برگزار خواهد شد که این تعداد کرسی نمایندگی نشان از اهمیت دور دوم انتخابات دارد. در همین زمینه اصلاح طلبان اعلام کردهاند که به زودی نامزدهای خود را برای دور دوم معرفی خواهند کرد. اصولگرایان نیز خود را برای این رقابت در حال آماده کردن هستند. به گونهای که محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس نهم، پیروزی اصلاح طلبان یا اصولگرایان را منوط به نتایج دور دوم انتخابات و ترکیب هیئت رئیسه مجلس دهم میداند.
این در حالی است که اصلاح طلبان نیز در همین زمینه اعلام کردهاند که انتخابات دور دوم برای آنها بسیار مهم خواهد بود. محمدرضا عارف در باب اهمیت این انتخابات بیان داشته است که جریان اصلاحات باید ۶۰ درصد از ۶۹ کرسی در مرحله دوم انتخابات مجلس را از آن خود کند.
بنابراین اهمیت و تاثیرگذاری دور دوم انتخابات برای هر دو جناح کشور که میتواند آینده اکثریت مجلس را رقم بزند، ممکن است روزهای آینده دوباره شاهد شدت گرفتن رقابتهایی انتخاباتی و ایجاد جو انتخاباتی در کشور حتی بیشتر از هفتم اسفند باشیم!
حسین قربانزاده در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا در کشور اظهار داشت: دور دوم انتخابات مجلس دهم حساسیت بالایی دارد، البته از 69 کرسی حدود 22 کرسی میان طیف اصولگرا و اصلاحطلب به طور مساوی تقسیم میشود.
وی در ادامه افزود: در حوزههایی رقابت میان اصلاحطلبان و یا اصولگرایان است که میتوان یش بینی کرد اصلاحطلبان و اصولگرایان وضعیت مساوی در کسب 22 کرسی داشته باشند.
قربانزاده با تاکید بر اینکه دیگر کسب کرسیهای باقیمانده اهمیت بالایی دارد و البته تعیین کننده است، گفت: در واقع رقابت سنگینی میان طیف اصولگرا، اصلاحطلب و مستقلین برای کسب 51 کرسی باقیمانده در جریان است.
دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت در ادامه تصریح کرد: از این جهت اهمیت دارد که تعداد افراد منتسب به هر گروه پس از مرحله دوم انتخابات مشخص میشوند که در تعیین هیئت رئیسه مجلس تاثیر گذار است.
وی درپایان خاطر نشان کرد: نمیتوان پیش بینی کرد کدام طیف در مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی کرسی بیشتری کسب خواهد کرد.
نظرات شما عزیزان:
ادامه مطلب |